Klimaat

Fuerteventura is het hele jaar geschikt als vakantiebestemming. Dit eiland is het meest zonnige eiland van de Canarische Eilanden. Gemiddeld valt er op jaarbasis slechts zo’n 140 tot 180 millimeter neerslag (langjarig gemiddelde). Omdat de neerslag gemiddeld onder de tweehonderd millimeter per jaar blijft steken is er sprake van een warm woestijnklimaat.

Temperatuur

De temperatuur op Fuerteventura is vrijwel altijd lenteachtig tot zomers. In de wintermaanden variëren de temperaturen van 20 tot 25 graden; in de zomermaanden loopt het kwik op naar 28 tot 33 graden Celsius. Indien de Calima vanaf de Sahara richting Fuerteventura blaast dan kan het warmer worden. Echter door de koele wind van zee blijft het altijd goed vertoeven. ‘s Nachts blijft het in de zomer lang aangenaam. In de winterperiode kan het ’s avonds wat afkoelen en is het lekker om een vest aan te doen.

 Zee temperatuur

Het hele jaar is het mogelijk om te zwemmen in zee. In de zomer waait het over het algemeen harder en is de zee kalmer. Deze periode is dan ook favoriet bij kite- en windsurfers. In de winter waait er minder wind en kunnen er (afhankelijk van het strand) hoge golven zijn die zeer geschikt zijn om te golfsurfen.