Wandelen

Het hele eiland Fuerteventura staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Sinds januari 2011 zijn er 255 kilometer aan gemarkeerde wandelingen over het eiland. De meeste wandelingen komen langs dorpjes of gaan dwars door de ruige natuur: naar vulkaankraters, langs zeekliffen en over bergen. Steeds meer toeristen ontdekken Fuerteventura als een wandelbestemming waar het hele jaar door heerlijk gewandeld kan worden.De wandelingen staan duidelijk gemarkeerd en zijn goed onderhouden. Bij de startpunten van de wandelingen staan borden met informatie over de flora en fauna van de wandeling. Een mooie wandeling mag niet aan een vakantie in Fuerteventura ontbreken.

 

Hier een selectie van onze favoriete wandelingen:

 

Wandeling van Antigua naar Betancuria (1,5 uur heen en 1 uur terug)

Een mooie wandeling van Antigua naar Betancuria over een berg. De wandeling start bij Molino El Duranzo (of Casa Florita). Op de top van de berg in een picknick plek met prachig uitzicht. Dit is een leuke manier om het stadje Betancuria (de oudste stad van de Canarische Eilanden) te bezoeken.

 

Wandeling naar El Tanquito (1 uur heen en 40 minuten terug)

Deze bedevaartsroute gaat naar de top van de heilige berg Cardón. Bovenop de berg is een natuurlijke waterbron en een kapel voor de maagd El Tanquito. Elke vierde zondag in mei lopen honderden bedevaarders deze route in traditionele kleding met het beeld van de heilige maagd voorop. De wandeling geeft prachtig uitzicht over het strand Cofete. De wandeling start langs de weg FV-618 richting Cardón vanaf de richting Ajuy.

 

Rondwandeling Isla del Lobos (2,5 uur)

Een bezoek naar het Isla del Lobos is zeker de moeite waard. Over het eiland gaat een prachtige rondwandeling. De wandeling start in op de plek waar de boot aankomt . Via de wandeling kom bezoekt u de salinas (zoutwinningsvelden), de vulkaan, de vuurtoren in het noorden, eenmoerassig gebied en stranden.

 

Rondwandeling naar de krater Caldaron Hondo (2 uur)

Iets ten noorde van Lajares start er een wandeling naar de top van de vulkaan Calderon Hondo. Bovenop de vulkaan is er een platform vanuit waar je in de krater kunt kijken en kunt genieten van het prachtige uitzicht. Je kunt bijvoorbeeld Lanzarote zien liggen.

Het pad naar de krater volgt een oude route die werd gebruikt door de Majoreros (zo heten de bewoners van Fuerteventura) om vanuit het centrum van het eiland naar Corralejo te gaan.

 

Wandeling naar Cofete (2 uur heen en 2 uur terug)

De wandeling start in het zuiden bij Gran Valle (te bereiden via Morro Jable) en gaat over de top Pico de la Zarza naar het adembenemende Cofete. Op de top is een picknickplaats. In dit ruige gebied groeit de cactus Cardones, die uniek zijn voor deze plek.

 

In de huizen op deze website ligt uitgebreidere informatie over de wandelroutes.

 

Hierbij een overzicht van de alle routes:

Code

Route

Aantal km

GR-1

Isla de Lobos

3.50

GR-2

Corralejo – La Oliva

25.90

GR-3

La Oliva – Tefía

16.85

GR-4

Tefía – Betancuria

16.88

GR-5

Betancuria – Pájara

16.40

GR-6

Pájara – La Pared

23.40

GR-7

La Pared - Casa del Risco del Paso

17.20

GR-8

Casa del Risco del Paso – Morro Jable

14.30

GR-9

Morro Jable – Punta de Jandía

18.75

PR-FV1

Playa de Esquinzo – Barranco del Jable

17.65

PR-FV15

Tefía – Casilla - Tefía

16.35

PR-FV54

Morro Jable – Pico de la Zarza

13.90

PR-FV55

Gran Valle - Cofete

6.80

PR-FV56

Puertito – Caleta de la Madera - Puertito

10.50

PR-FV9

Tindaya – Vallebrón - Tefía

12.15

SL-FV2

Calerón Hondo – Lajares

3.60

SL-FV27

Vega de Rio Palmas – Las Peñitas

1.55

SL-FV28

Cumbre Maninubre – Agua de Bueyes

1.95

SL-FV29

Antigua – Cumbre Maninubre – La Vega

3.50

SL-FV31

Cumbre Maninubre - Tiscaminita

5.90

SL-FV53

Montaña del Cardón – El Tanquito

3.85